Huippupaikat sijaitsee Viitoskäytävällä

Vaikka siltä vaikuttaa, otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä. Mistä on kyse? Tietenkin siitä, että Huippupaikat Oy omistaa Tahkon, Kasurilan ja Vuokatin laskettelukeskukset. Tähän alle on tehty BusinessKuopion luvalla tiivistelmä ja nostettu suoria lainauksia Minna Akiolan kirjoittamasta tekstistä, joka on julkaistu Business Kuopion sivuilla Menestystarinat-sarjassa 5.10.2023. Avaa linkki alkuperäiseen tekstiin.

Huippupaikat on noussut vaikeuksien kautta menestykseen

Vuonna 1986 Huippupaikat Oy operoi Vuokatin hiihtokeskusta. Samana vuonna alkoi paikallisen hiihtokeskuksen, Kasurilan, rakentaminen Siilinjärvelle, ja muutamaa vuotta myöhemmin yhtiö osti myös Iso-Syötteen ja Tahkovuoren rinnetoiminnot. Laskettelu oli nosteessa ja laskettelukeskuksilla meni hyvin. Omistajuudessa kuitenkin tapahtui muutoksia 80-luvun lopulla sekä vuonna 2006. Toimintaa on jatkettu SkiOne Group -nimen alla vuodesta 2017 lähtien. SkiOne Group on emoyhtiö, joka omistamansa Huippupaikat Oy:n kautta pyörittää Vuokatin, Tahkon ja Kasurilan hiihtokeskuksia.

”Yhtiö on kohdannut monia vaikeuksia toimintansa aikana, mutta hyvän tukiverkoston ja kevyen hallinnon ansiosta haasteet on aina selätetty.”
– toimitusjohtaja ja pääomistaja Lauri Suutarinen

Huippupaikoilla on investointisuunnitelmia ja -hankkeita käynnissä, mutta kaikkea ei voi tehdä kerralla, kun laskettelukeskuksia on kolme. Toiminnan suunnittelua hankaloittaa lisäksi laskettelukausien heikko ennustettavuus, johon vaikuttaa juhlapyhien sijoittuminen ja säät lomakausien aikaan. Myös maailmantilanteet tuovat oman lisänsä: korona ja venäläisten puuttuminen asiakaskunnasta on viime vuosina asettaneet omat hankaluutensa keskusten toiminnalle.

”Liiketoiminnassa joutuu välillä tekemään kovia päätöksiä, jotka eivät ole kaikille miellyttäviä. Etenkin korona-aikana niitä jouduttiin tekemään, mutta koska yhtiöllä oli vahva pohja, niin pääsimme niistäkin vaikeuksista yli. Koronan jälkeinen huippukausi antoi uskoa tulevaan. Kotimaan matkailu piristyi ja ulkoilmaharrastus veti perheitä rinteisiin”, toteaa Suutarinen.

Yhteistyöllä kohti menestystä

Huippupaikat Oy:n omistamissa Tahkon, Kasurilan ja Vuokatin laskettelukeskuksissa parannetaan alueiden vetovoimaisuutta investointihankkeilla sekä luodaan menestystä yhteistyöllä. Myös henkilökunnan hyvinvointi ja motivointi on ollut avain menestykseen.

Kumppanuudet ovat Huippupaikat Oy:lle tärkeä asia. Toimitusjohtaja ja pääomistaja Lauri Suutarinen on isänsä jalanjäljissä mukana muun muassa Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:ssä. Yhteismarkkinointiyhtiö syntyi joulukuussa 2013 Kuopion kaupungin ja Tahkon matkailukeskuksen yhteistyön tuloksena.

”Tahkolla on eri toimijoilla sama suunta. Vaikka tehdään omaa bisnestä erillään toisista niin sitä ei kuitenkaan tehdä irrallaan. Jos saamme isolle parkkipaikalle porukkaa niin sitä enemmän sitä poikii myös yritysten omille parkkipaikoille. Sama pätee myös laajemmin alueellisesti katsottuna. Asioita tehdään ja suunnitellaan yhdessä”, Suutarinen summaa.

Yhtiön oman kasvun lisäksi sen sisältäkin löytyy hienoja kasvutarinoita. Siihen on päästy keskustelevalla kulttuurilla ja yhdessä tekemisen meiningillä. Henkilöstöön kuuluu tuoreempien kasvojen lisäksi muutamia yli 40 vuotta yhtiötä palvelleita työntekijöitä, joilla on rautainen ammattitaito alalta.

Minna Akiola
alkuperäinen teksti
Business Kuopio

 

Lisää Viitoskäytävän laskettelukeskuksia voi tarkastella tällä sivulla olevasta kartasta.

Blogikuva on kuvituskuva.