Kuva Terrafamen kaivosalueelta. Kuvassa maamassoja ja kaivosalueen tiestöä, mikä johtaa kaivannon pohjalle.

Yritysexcursio Transtechille ja Terrafamelle

Viitoskäytävä järjesti verkostolleen vierailun Transtechin ja Terrafamen yrityksiin 13.10.2022. Vierailulla mukana ollut Patrick Hublin (Pohjois-Savon liitto) kirjoittaa päivän tunnelmista.

”Maailmanluokan toimijoita Kainuussa”

Olen työurani aikana käynyt lukuisilla yritysvierailuilla, mutta täytyy sanoa, että Viitoskäytävän Saavutettavuuskillan 13.10.2022 Otanmäessä Transtechillä ja Sotkamossa Terrafamella olivat kiinnostavimpia, monipuolisimpia ja erittäin paljon uutta tietoa antavia. Harmi, että porukkaa ei ollut enempää.

Erityiskiitos kuuluu molempien yritysten isännille, joita kummassakin oli useampia ja he olivat nähneet vaivaa ennakkoon valmistautumisessa – juuri meitä varten eikä vain mitään rutiinisti läpivietyä yleisesittelyä.

Kuvat: Patrick Hublin, Riitta Forsten-Astikainen ja Terrafame Oy.

 

Eipä ollut ainakaan minulla täyttä käsitystä ennakkoon, minkälaisia maailmanluokan toimijoita Kainuussa on. Aivan poikkeuksellisia Suomen ja Pohjoismaiden mittakaavassa, mutta sitä myös laajemmin kansainvälisesti. Huippuosaamista, laatutuotteita, huomattavia arvonlisiä ym. Viitoskäytävällä, johon molemmatkin yritykset vahvasti nojaavat.

Oli myös erittäin antoisaa tutustua uusiin Viitoskäytävätoimijoihin erityisesti pohjoisen suunnasta – kiitos hyvistä keskusteluista ja yhteistyöaihioista !

Näitä tällaisia excursioita kannattaa ehdottomasti järjestää lisää. Varmasti muitakin ”salaisia helmiä” löytyy – kiinnostavia tutustumiskohteita varmasti on, mitä edemmäs mennään omilta, tutuilta kotikonnuilta.

Kuva: Hannele Hurskainen, ŠKODA TRANSTECH Oy.

 

Patrick Hublin
Maakuntainsinööri
Pohjois-Savon liitto
patrick.hublin (at) pohjois-savo.fi
p. 044 714 2683

 

Blogikuva: Patrick Hublin.