Valtakunnallinen liikkumiswebinaari 8.6.2023 materiaalit

Viitoskäytävä – Kumppanuudella kehittyvä kasvuvyöhyke -hankkeen laajin selvitys koskee koko Suomen liikkumista. Kehityskäytävä kulkee lähes Suomen päästä päähän ja analyysissa hyödynnetty Telian data, Telia Crowd Insights, antaa kattavan kuvan Viitoskäytävän alueen sisäisistä ja ulkoisista kotimaan matkoista. Tärkeät käytävän ulkoiset (poikittais)yhteydet ulottuvat mm. Rovaniemelle, Ouluun, Jyväskylään, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Jyvväskylän yliopiston tutkimus keskittyy liikkumisen arvoihin, motivaatioihin ja asenteisiin. Liikkumiswebinaari on osa Viitoskäytävän kesäpäiviä.

Kiitos osallistujille etänä ja paikan päällä Rukalla!

 

Tilaisuuden tallenne

Katso tilaisuuden tallenne koko maata koskevista asioista ja nappaa uusia ideoita!

 

 

Webinaarin ohjelma to 8.6.2023 ja esitysmateriaalit

9.00  Avaussanat; Martti Turunen, Viitostie ry (avaa PDF)
9.20  Telian datan tulokset ja Viitoskäytävän modernin ja kestävän liikkumisen tulevaisuuskuvan julkaisu; Riku Huhta, Destia Oy (avaa esityksen PDF tai koko raportti PDF, raportti päivitetty 28.6.2023)
11.00  Yrityspuheenvuoro; Ville Koramo, Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy (esitys katsottavissa videolta)
11.30  Lounastauko klo 12.30 asti
12.30  Kuulemme ensi kertaa alustavia tuloksia Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta ”Mikä Viitoskäytävällä liikuttaa? – Liikkumiseen liittyvät arvot, asenteet ja motivaatiot”; Terhi-Anna Wilska ja Jussi Nyrhinen, Jyväskylän yliopisto (avaa PDF)
14.00  Iltapäiväkahvit ja tauko
14.30  Virtapailakka – Sisäinen saavutettavuus 365 -hanke; Vilma Ohrankämmen, Itä-Lapin kuntayhtymä (etänä) (avaa PDF)
15.00  Päätössanat; Patrick Hublin, Pohjois-Savon liitto (esityksen PDF ja Viitostintti-videon linkki)
15.30 Tilaisuuden lopetus

Osallistuminen maksutonta.

 

Esite

 

Katso tästä ohjelmaesite.

 

Kesäpäivistä

Liikkumiswebinaari on osa Viitoskäytävän kesäpäiviä. Päivillä julkaistiin Viitoskäytävän modernin ja kestävän liikkumisen tulevaisuuskuva ja lisäksi Jyväskylän yliopiston toteuttama tutkimus paljastaa Mikä Viitoskäytävällä liikuttaa? -Arvot, asenteet ja motivaatiot. Klikkaa kesäpäivien sivulle tästä linkistä.