Mukana Nato-seminaarissa 5.9.2023

Viitoskäytävä oli mukana Savon Yrittäjien järjestämässä Suomi Natossa -seminaarissa 5.9.2023 klo 14-17 Kuopiossa. Nato-huippuseminaari kuului syksyn tärkeimpiin turvallisuuspoliittisiin tapahtumiin. Yrittäjän päivänä järjestettävä tapahtuma sisälsi useiden huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja. Yksi asiantuntijoista oli Viitoskäytävän hankejohtaja, Riitta Forsten-Astikainen:

”Riitta Forsten-Astikainen on Viitoskäytävän hankejohtaja, KTM, MBA ja väittelee loppuvuodesta tohtoriksi Oulun yliopistossa. Hän on toiminut aiemmin mm. Oulun yliopiston Kerttu Saalasti-instituutissa yritysprojektien vetäjänä ja yrittäjyystutkijana ja tätä ennen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa yrittäjyyden ja henkilöstöjohtamisen tutkijana ja kehitysprojektien vetäjänä. Hän on kouluttanut yrittäjyyttä ja johtamista yli 10 vuotta ja toiminut myös itse yrittäjänä lähes 20 vuotta.”

Kiitos kuulijoille Viitoskäytävän puolesta Scandic Kuopiossa!

Siirry Savon yrittäjien sivuille.

Muu info

Ohjelma kokonaisuudessaan ja ilmoittautuminen tapahtumaan tapahtui Savon Yrittäjien sivuilta. Sivuilta voi löytää myös mahdollisia lisämateriaaleja. Viitoskäytävä ei vastannut tapahtuman järjestelyistä.

Tilaisuuden teemoina olivat Itä-Suomen asema uudessa geopoliittisessa tilanteessa ja merkitys huoltovarmuuden ja yritysten toimintaympäristön ja vakauden näkökulmasta. ”Itä-Suomi Natossa” huippuseminaarin pääpuhujana toimi Hans-Adolf Ehrnrooth. Iltapäivän aikana oli kahvitauko ja verkostoitumismahdollisuus.

Nato-seminaari. Kuvassa mm. Riitta Forsten-Astikainen, yksi puhujista.

Asiantuntijat: Nato, geopolitiikka, puolustus & huoltovarmuus

Tilaisuuden teemoista puhuivat asiantuntijat Hans Adolf Ehrnrooth (everstiluutnantti) ja Jouni Muranen (varautumiskoordinaattori). Moderaattorina toimi Pekka Niiranen (tietokirjailija, valtiotieteiden ja teologian tohtori). Lisäksi mukana olivat Johan Anttila (eversti) ja Tuula Väätäinen (kansanedustaja). Lisätiedot puhujista löytyvät täältä.

 

P.S. Jos olet kiinnostunut huoltovarmuusteemasta, katso myös Viitoskäytävän Talvipäivillä Outi Nietolan (vanhempi varautumisasiantuntija, HVK) pitämä puheenvuoro ja diat (PDF).